Antena 3 Externe Declaraţie surprinzătoare a premierului britanic: Suntem pregătiţi să luptăm pentru păstrarea Insulelor Malvine

Declaraţie surprinzătoare a premierului britanic: Suntem pregătiţi să luptăm pentru păstrarea Insulelor Malvine

de G.S.    |    06 Ian 2013   •   15:59
Declaraţie surprinzătoare a premierului britanic: Suntem pregătiţi să luptăm pentru păstrarea Insulelor Malvine
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Premierul britanic, David Cameron, avertizează că Marea Britanie este pregătită, dacă va fi necesar, să lupte pentru păstrarea Insulelor Malvine, arhipelag din Atlanticul de Sud revendicat de Argentina, informează AFP.
   
"Determinarea noastră este extrem de puternică", a subliniat Cameron la postul BBC1, subliniind că Marea Britanie dispune în continuare de "al cincilea cel mai mare buget al apărării din lume".
   
Întrebat dacă Marea Britanie va lupta pentru păstrarea arhipelagului, Cameron a răspuns: "Sigur că da, avem importante mijloace de apărare, ceea ce este primordial, avem avioane de vânătoare şi trupe staţionate pe Insulele Falklands" (numele britanic al Insulelor Malvine).
   
Tensiunile s-au accentuat, în ultimele luni, între Marea Britanie şi Argentina, cu ocazia apropierii comemorării a 30 de ani de la conflitul dintre cele două state pentru suveranitatea arhipelagului. Confruntările armate s-au derulat în intervalul aprilie - iunie 1982, soldându-se cu moartea a 649 de argentinieni, 255 de britanici şi trei locuitori ai insulelor disputate.
   
De curând, preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, i-a trimis o scrisoare deschisă lui David Cameron, contestând încă o dată suveranitatea britanică asupra arhipelagului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close