Antena 3 Externe Declaraţiile ministrului rus care arată ce se întâmplă în Ucraina: "Este ridicol ca Ucraina să aibă poziţia asta"

Declaraţiile ministrului rus care arată ce se întâmplă în Ucraina: "Este ridicol ca Ucraina să aibă poziţia asta"

de O.P.    |    26 Feb 2015   •   12:06
Declaraţiile ministrului rus care arată ce se întâmplă în Ucraina: "Este ridicol ca Ucraina să aibă poziţia asta"

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a calificat drept "ridicolă" afirmaţia Ucrainei potrivit căreia nu va începe să îşi retragă armamentul greu din zona de conflict decât după ce separatiştii din est vor respecta pe deplin acordul de încetare a focului, relatează Associated Press.

"Toată lumea înţelege că nu există un armistiţiu ideal şi un regim ideal de încetare a focului", a declarat Lavrov în cadrul unei conferinţe de presă.

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, locotenent-colonelul Anatoli Stelmah, a afirmat joi că în cursul nopţii au fost observate relativ puţine cazuri de încălcare a acordului de încetare a focului, precizând că a fost bombardat satul Piski, de la periferia Doneţkului, cel mai mare oraş controlat de rebeli.

El a reiterat că forţele ucrainene nu vor începe retragerea armamentului, prevăzută de acordul de pace, până când atacurile nu vor înceta.

Separatiştii au anunţat marţi că au început retragerea armamentului, dar această informaţie nu a putut fi confirmată din surse independente.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close