Antena 3 CNN Externe Deponenţii cu mai mult de 100.000 de euro la Bank of Cyprus vor afla în septembrie câţi bani pierd

Deponenţii cu mai mult de 100.000 de euro la Bank of Cyprus vor afla în septembrie câţi bani pierd

Deponenţii cu mai mult de 100.000 de euro la Bank of Cyprus vor afla în septembrie câţi bani pierd
de S.T.    |    09 Apr 2013   •   17:43

Deponenţii cu mai mult de 100.000 de euro la Bank of Cyprus vor afla în luna septembrie cu exactitate cât vor pierde din sumele care depăşesc acest prag de garantare, banca centrală din Cipru anticipând un procent între 37,5% şi 60%, informează Mediafax.
   
Peste 22,% din fondurile care depăşesc 100.000 de euro în conturile constituite la Bank of Cyprus vor fi îngheţate timp de 90 de zile, până când se va decide dacă este nevoie de mai mulţi bani pentru salvarea băncii.
   
Sumele preluate în vederea salvării Bank of Cyprus vor fi convertite automat în acţiuni cu drept de vot şi dividende la bancă, la un preţ încă necunoscut.

Afaceriştii se ascund în Cipru. Oamenii de afaceri români au transferat, în 2012, peste 12 miliarde de euro în această ţară
   
Restul fondurilor din conturi, reprezentând aproximativ 40% din sold, vor fi îngheţate pentru o perioadă din considerente de lichiditate, dar vor continua să acumuleze dobânda obişnuită plus 10 puncte de bază (0,1 puncte procentuale), potrivit anunţului publicat marţi de banca centrală din Cipru.
   
Banii for fi folosiţi în cadrul procedurii de "bail-in" (salvare din resurse proprii) derulată la Bank of Cyprus în urma acordului de finanţare externă de 10 miliarde euro încheiat de guvernul cipriot cu guvernele din zona euro şi FMI.
   
Guvernatorul băncii naţionale din Cipru, Panicos Demetriades, a declarat că scutirea unor deponenţi de la această măsură ar putea conduce la pierderi mai mari pentru alţi clienţi, potrivit Cyprus Mail.
   
Guvernul a decis să facă excepţii pentru mai multe grupuri de deponenţi, precum municipalităţile, organizaţiile caritabile, instituţiile de învăţământ şi companiile de asigurări.

Citeşte şi:

Preşedintele Ciprului şi şeful Băncii Centrale au primit ameninţări cu moartea



×
Subiecte în articol: Cipru
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close