Antena 3 CNN Externe Deputat britanic: Sunt consternat că am încheiat un acord atât de stupid cu un aliat atât de important

Deputat britanic: Sunt consternat că am încheiat un acord atât de stupid cu un aliat atât de important

Deputat britanic: Sunt consternat că am încheiat un acord atât de stupid cu un aliat atât de important
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
17 Mar 2012   •   10:13

Canada ar trebui să ceară o rambursare de la Marea Britanie, pentru achiziţia a patru submarine uzate, din care niciunul nu este momentan operaţional, conform unui deputat britanic, citat de AFP.

„De ce au fost canadienii atât de nesăbuiţi să cumpere” aceste submarine, s-a întrebat Mike Hancock, deputat al liberal-democraţilor, la Westminster.

„Sunt consternat că am încheiat un acord atât de stupid cu un aliat atât de important... Fie a fost de vină incompetenţa canadienilor, fie Ministerul Apărării din Marea Britanie i-a păcălit”, a adăugat acesta.

Canada a cumpărat de la Marea Britanie în 1998, pentru 750 de milioane de dolari, patru submarine care sunt scoase din funcţiune din 1993.

Flota submarinelor cu propulsie clasică a suferit multiple avarii de-a lungul anilor: unul a fost atacat de rugină, altul a luat foc în 2004 iar al treilea nu se poate scufunda la adâncime din cauza unei fisuri.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close