Antena 3 Externe Descoperire uluitoare: „Este cel mai mare sit de sacrificare a copiilor”

Descoperire uluitoare: „Este cel mai mare sit de sacrificare a copiilor”

de S.T.    |    28 Aug 2019   •   14:43
Descoperire uluitoare: „Este cel mai mare sit de sacrificare a copiilor”
Sursa foto: Foto: pixabay.com

O echipă de arheologi a scos la iveală marţi rămăşiţele a 227 de copii sacrificaţi potrivit unui ritual din cultura precolumbiană Chimu, prezentă pe coasta de nord a statului Peru până la sfârşitul secolului al XV-lea, a anunţat marţi arheologul Feren Castillo, care a vorbit despre o descoperire fără echivalent în lume, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Este vorba despre cel mai mare sit de sacrificare a copiilor”, a precizat acest arheolog din oraşul Trujillo, adăugând că săpăturile începute în 2018 au fost efectuate în situl Pampa la Cruz, în staţiunea balneară Huanchaco, la circa 700 de kilometri nord de Lima.

Copiii sacrificaţi, cu vârste cuprinse între patru şi 14 ani, au fost ucişi conform unui ritual executat în onoarea zeilor civilizaţiei Chimu pentru a le potoli mânia, considerată responsabilă pentru catastrofele naturale, care erau în realitate asociate fenomenului climatic El Nino.

Arheologii au descoperit, de asemenea, dovezi ale unui episod de ploi abundente la momentul sacrificării.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close