Antena 3 CNN Externe Descoperirea care schimbă ISTORIA. Germania a încremenit la aflarea veştii

Descoperirea care schimbă ISTORIA. Germania a încremenit la aflarea veştii

Descoperirea care schimbă ISTORIA. Germania a încremenit la aflarea veştii
de O.P.    |    27 Sep 2013   •   09:36

Până acum s-a crezut că responsabilitatea Holocaustului o poartă în întregime bărbaţii, motiv pentru care foarte multe femei au scăpat de judecată la procesul de la Nuremberg. O carte schimbă complet această concepţie, oferind informaţii potrivit cărora femeile au contribuit la masacrarea evreilor în lagărele de concentrare în aceeaşi măsură ca şi bărbaţii.

Specialistul în Holocaust Wendy Lower susţine în cartea sa "Hitler's Furies: German Women In The Nazi Killing Fields" că zeci de mii de femei germane au contribuit, direct sau indirect, la uciderea evreilor în lagărele de concentrare. Una dintre puţinele femei care au dat socoteală pentru Holocaust a fost Irma Grese (foto jos), gardian într-un lagăr de concentrare, care a fost spânzurată în 1945 la vârsta de 22 de ani, potrivit dailymail.co.uk. Pentru cruzimea ei, ea a fost poreclită "Frumoasa Bestie".

Wendy Lower relatează în cartea ei un episod ieşit din comun în care o femeie nazistă ucide mai mulţi băieţi evrei ce evadaseră dintr-un tren ce ducea într-un lagăr de concentrare. Ema Petri se întorcea acasă după ce făcuse cumpărăturile în oraş în momentul în care a zărit pe drum şase băieţi evrei aproape dezbrăcaţi.

În vârstă de 23 de ani la acea vreme, femeia, care era măritată cu un ofiţer SS, a realizat imediat că acei băieţi erau evrei şi şi-a dat seama care era motivul pentru care se aflau în acel loc. Mamă a doi copii, femeia i-a luat pe băieţi la ea acasă, i-a calmat pentru că erau foarte speriaţi, i-a hrănit, iar după aceea, cu o cruzime fără margini, i-a dus în pădure, i-a aşezat în linie şi i-a împuşcat pe toţi, rând pe rând.

Femeile naziste au fost scutite, în cea mai mare parte, de responsabilitatea pentru Holocaust deoarece femeia în Germania condusă de Hitler avea, conform ordinelor Fuhrerului, trei îndatoriri: copii, bucătărie şi biserică, scrie Mediafax.

×
Subiecte în articol: Holocaust

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close