Antena 3 CNN Externe Deutsche Bank: "Rusia îşi va speria investitorii străini şi va plăti un preţ incredibil"

Deutsche Bank: "Rusia îşi va speria investitorii străini şi va plăti un preţ incredibil"

Deutsche Bank: "Rusia îşi va speria investitorii străini şi va plăti un preţ incredibil"
30 Apr 2014   •   15:13

Investitorii străini îşi vor schimba radical abordarea faţă de piaţa economică din Rusia. Cel puţin, aceasta este părerea lui David Folkerts-Landau (foto) , director economic la Deutsche Bank, citat de LIGA.net.

Landau consideră că potenţialul economic al Rusiei este supraevaluat artificial. Treptat, investitorii vor începe să înţeleagă pragmatic acest aspect, ceea ce pe termen mediu va avea un impact negativ asupra relaţiilor economice cu Rusia, menţionează expertul.

"Datorită acţiunilor sale în Ucraina, care aduc aminte de stereotipurile de gândire din secolul al XIX-lea, Rusia a devenit mai puţin previzibilă şi va plăti un preţ incredibil. Tocmai din acest motiv, Moscova nu ar trebui să fie surprinsă dacă, în viitorul apropiat, Federaţia Rusă nu va mai fi percepută ca un loc sigur pentru investitorii internaţionali", a precizat Landau.

"Rusia a ratat o oportunitate imensă de a crea o economie funcţională, cu o competitivitate internaţională", îşi continuă predicţia specialistul german.

El susţine că a identificat şi punctele vulnerabile ale "monoculturii economice" ruse: metode de management administrative de comandă, corupţia, lipsa de protecţie juridică, precum şi dezvoltarea demografică haotică, care trezeşte îngrijorare.

×
Subiecte în articol: Deutsche Bank investitori straini
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close