Antena 3 CNN Externe Diaspora Fotbalist român, condamnat la închisoare în Italia după ce a bătut un arbitru

Fotbalist român, condamnat la închisoare în Italia după ce a bătut un arbitru

Un fotbalist român din Italia a fost condamnat la închisoare pentru agresarea și amenințarea unui arbitru. Sentinţa vine după un proces de şase ani.

Fotbalist român, condamnat la închisoare în Italia după ce a bătut un arbitru
Sursa foto: hepta / Zuma Press
de Alexandra Dima    |    24 Feb 2024   •   20:41

Fotbalistul român condamnat în Italia, juca în Liga inferioară, pe postul de atacant al echipei L'Aquila. La o partidă de fotbal el a fost eliminat după ce l-a înjurat pe arbitru iar acesta a scos cartonașul roșu.

Meciul, din campionatul ligii a treia, grupa D, s-a disputat pe stadionul Dorico pe 7 aprilie 2018.
Scandalul a început după ce în minutul 27 al reprizei secunde arbitrul a indicat o lovitură liberă pentru echipa adversă, Piano San Lazzaro, aspect ce l-a deranjat teribil pe atacator.

Fotbalistul român în vârstă de 36 de ani, l-a lovit pe arbitru de două ori în față. Prima dată după eliminare, care s-a produs pentru că a contestat aruncarea de la margine insultând arbitrul, iar a doua lovitură a fost aplicată după ce arbitrul a fluierat finalul meciului cu zece minute mai devreme din cauza faptului că românul îl lovise și continua să-l amenințe. 

Arbitrul a fost apoi însoțit la vestiar unde amenințările au continuat.

„Te aștept afară, o să-ți sparg fața”

„Te aștept afară, o să-ți sparg fața”, i-ar fi spus românul, potrivit stiridiaspora.

La faţa locului au sosit carabinierii și ambulanţa. Arbitrul a fost dus la spital, unde o evaluare inițială arăta că avea nevoie de 10 zile de spitalizare pentru o rană la nivelul capului în urma lovirii de către fotbalistul român. Ulterior, numărul zilelor de spitalizare au urcat la 35.

Judecătorul Matteo Di Battista l-a condamnat pe fotbalistul român la trei luni cu suspendarea executării pedepsei cu condiția plății unei sume provizorii de 2 000 de euro, bani ce urmează să fie plătiți victimei, parte civilă reprezentată de avocatul Jacopo Saccomani.

×
Subiecte în articol: Italia fotbal
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close