Antena 3 CNN Externe Diaspora Român din Italia, factură de 40.000 de euro la energie electrică. Cum a ajuns şomerul în această situaţie

Român din Italia, factură de 40.000 de euro la energie electrică. Cum a ajuns şomerul în această situaţie

Un român stabilit în Italia a primit o factură uriașă la energie electrică. Tânărul de 25 de ani a fost informat că are de plătit 40.000 de euro la curent.

Român din Italia, factură de 40.000 de euro la energie electrică. Cum a ajuns şomerul în această situaţie
Sursa foto: freeimages.com/AndreyPopov
de Georgiana Adam    |    15 Noi 2022   •   16:35

Rezident la Taranto, în Puglia, tânărul a primit o factură de 40.000 de euro din partea furnizorului de energie electrică, pentru ultimii cinci ani.

În urma anchetei s-a constatat că datele sale personale au fost folosite de proprietarul unui bar care a încheiat contractul la curent electric pe numele bărbatului.

Șocul a fost cu atât mai mare cu cât românul este șomer, iar factura uriașă la lumină depășea cu mult veniturile și posibilitățile sale de plată.

Cu toate acestea, românul a depus o contestație și a luat legătura cu un avocat. Inclusiv inspectorii de la Garda Financiară au făcut verificări și o ipoteză – cetățeanul român ar fi fost victima unei înșelătorii. 

În urmă cu câțiva ani, în timp ce își căuta ceva de muncă a lăsat datele sale personale într-un CV, inclusiv codul fiscal care în Italia funcționează practic precum codul numeric personal, la un bar unde proprietarul i-ar fi promis să-l ajute să-și găsească de lucru.

Mai exact, proprietarul barului a întocmit pe numele românului un contract la energie electrică la care are restanțe de 40.000 de euro.

El a fost condamnat în primă instanță la 8 luni închisoare și la plata unei despăgubiri către român care va fi cuantificată într-un proces civil, potrivit lagazzettadelmezzogiorno.it.

În plus, în urma procesul penal, compania de energie a înţeles că românul de 25 de ani nu era bărbatul care trebuia să plătească factura de 40.000 de euro. 
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close