Antena 3 CNN Externe Diaspora Românca de 28 de ani care a reuşit să fure bani de la mai multe bănci din SUA. Tactica folosită i-a uimit pe anchetatori

Românca de 28 de ani care a reuşit să fure bani de la mai multe bănci din SUA. Tactica folosită i-a uimit pe anchetatori

O româncă de nici 30 de ani a reușit să comită mai multe jafuri în SUA, printr-o metodă care i-a luat prin surprindere pe anchetatorii americani.

Românca de 28 de ani care a reuşit să fure bani de la mai multe bănci din SUA. Tactica folosită i-a uimit pe anchetatori
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    26 Oct 2023   •   14:12

Intra în bancă şi solicita să schimbe nişte bani în bancnote mai mici. Îi zăpăcea pe funţionari cu diverse cerinţe şi pleca apoi cu ambele seturi de bani. Pe 11 octombrie însă, Iazminei Rostas i s-a înfundat.

Se afla la o sucursală a First National Bank of Omaha (FNBO) din orașul Greeley (Nebraska, SUA) unde obişnuita tactică "short-changing" nu i-a mai funcţionat. Şi asta pentru că angajaţii băncii erau deja avertizaţi de o notă internă cu privire la tactica şi semnalmentele româncei.

Infractoarea a cerut angajatului băncii să schimbe 3.900 de dolari în bancnote de 100 de dolari, dar casierul i-a spus că banii trebuie să fie numărați în spatele tejghelei și a luat teancul de bancnote de 100 de dolari. Atunci, tânăra a cerut banii înapoi, dorind să plece.

Numai că deja fusese chemată poliţia care a arestat-o imediat, scrie  publicația GreeleyTribune.

În timpul procesului de identificare prin amprente, poliția a primit o alertă de la FBI, care o identifică pe Iazmina Rostas ca fiind o amenințare la adresa securității naționale americane și ca membră activă a unei grupări infracționale organizate la nivel transnațional.

Cu această ocazie, s-a descoperit şi că pașaportul ei avea ștampile din România și Mexic pentru anul 2022, dar nu prezenta ștampile din Statele Unite.

În cazierul Iazminei Rostas mai e trecut furtul a 2.300 de dolari de la o sucursală FNBO din Cheyenne și o tentativă de jaf la o altă filială FNBO din Wellington pe 10 octombrie, conform declarațiilor autorităților americane.

Românca  va fi audiată la 14 decembrie, la Tribunalul din Weld County.

 

×
Subiecte în articol: SUA Iazmina Rostas
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close