Antena 3 CNN Externe Dick Cheney: "Snowden este un TRĂDĂTOR şi posibil SPION chinez"

Dick Cheney: "Snowden este un TRĂDĂTOR şi posibil SPION chinez"

Dick Cheney: "Snowden este un TRĂDĂTOR şi posibil SPION chinez"
17 Iun 2013   •   14:42

Fostul vicepreşedinte american, Dick Cheney, spune că Edward Snowden este un trădător, pentru că a dezvăluit informaţii clasificate despre programele de supraveghere şi interceptare ale NSA şi este de părere că acesta a produs cele mai mari daune, din istoria recentă, la adresa siguranţei naţionale americane.

"Cred că a comis infracţiuni, încălcând grav acordurile pe care le avea semnate şi poziţia pe care o deţinea. Era un angajat aflat sub contract", a spus Cheney pentru Fox News Sunday.

"Cred că este unul dintre cele mai grave episoade, din câte îmi amintesc eu, când cineva cu acces la informaţii secrete, produce prejudicii enorme pentru interese securităţii naţionale a Statelor Unite", a adăugat politicianul.

Întrebat dacă fostul angajat NSA ar putea fi spion chinez, Cheney a răspuns: "Îmi exprim clar acest tip de suspiciuni, deoarece s-a dus în China. Nu este un loc pe care-l alegi în mod normal, dacă te interesează libertatea. Mă întreb dacă nu cumva el avea conexiuni înainte să dezvăluie informaţiile care l-au făcut celebru".

Fostul vice de la Casa Albă a precizat că este foarte îngrijorat: "Mă tem că Snowden deţine informaţii adiţionale, pe care încă nu le-a scos la iveală. Chinezii vor profita de oportunitate şi îi vor oferi azil şi imunitate în schimbul a tot ce ştie sau nu ştie".

×
Subiecte în articol: Edward Snowden SUA NSA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close