Antena 3 CNN Externe Diferenţele culturale au despărţit o familie. Le-au luat copiii pentru că îi lăsau să doarmă cu ei în pat

Diferenţele culturale au despărţit o familie. Le-au luat copiii pentru că îi lăsau să doarmă cu ei în pat

Diferenţele culturale au despărţit o familie. Le-au luat copiii pentru că îi lăsau să doarmă cu ei în pat
Sursa foto: Foto: ibnlive.in.com/ ndtv.com
19 Ian 2012   •   13:00

Un cuplu de indieni stabiliţi în Norvegia trece prin clipe de coşmar de când copiii le-au fost luaţi de statul norvegian. Motivul invocat de autorităţi: părinţii îşi hrăneau copiii cu mâna şi îi lăsau pe cei mici să doarmă în pat cu ei. De opt luni, indienii se luptă cu statul norvegian pentru a-şi recupera copiii.

Cuplu din Calcutta care se află în Norvegia trăieşte un coşmar. Cei doi copii ai lor, un băiat de trei ani şi o fetiţă de numai un an, le-au fost luaţi de serviciile sociale norvegiene.

Coşmarul a început pe 11 mai anul trecut. Reprezentanţi  de la protecţia copilului susţin că au fost nevoiţi să ia această măsură drastică pentru că părinţii nu aveau grijă cum trebuie de copiii lor. Mai exact, îi hrăneau cu mâna şi îi lăsau să doarmă în pat cu ei. Părinţii îndureraţi susţin că de vină pentru această situaţie sunt diferenţele culturale.



Problema a fost dezbătută şi la tribunal, iar judecătorul a hotărât în luna decembrie ca cei doi copii să fie despărţiţi, fiind daţi în grija a două familii adoptive până vor împlini 18 ani.

Părinţii au voie să-i vadă numai de două ori pe an, timp de o oră.

Protecţia Copilului din Norvegia a fost criticată în 2005 de ONU pentru că a luat prea mulţi copii în grijă. Acesta nu a fost însă singurul raport negativ primit de serviciului public norvegian în ceea ce priveşte excesele sale.


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close