Antena 3 CNN Externe A murit una dintre cele mai mari vedete de la Bollywood

A murit una dintre cele mai mari vedete de la Bollywood

Dilip Kumar, unul dintre cei mai reputați actori ai "vârstei de aur" a cinematografului indian, a încetat din viață, anunță AFP.

A murit una dintre cele mai mari vedete de la Bollywood
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2021   •   09:16

Kumar a murit miercuri, la vârsta de 98 de ani.

"Cu inima încărcată de tristețe, vă anunț că dragul nostru Dilip Saab s-a stins în urmă cu puțin timp", a scris Faisal Farooqui, un prieten de familie, pe contul oficial de Twitter al actorului.

Născut în Peshawar, un oraș situat în prezent în nordul Pakistanului, Dilip Kumar a fost vânzător de fructe și a reușit să înfrângă eșecurile inițiale și dezaprobarea familiei față de intenția de a urma o carieră în cinematografie.

Numit "regele tragediei" pentru seriozitatea sa naturală, el a jucat în aproximativ 60 de filme pe parcursul a peste 50 de ani de carieră.

AFP notează că actorul a ratat, probabil, șansa unei cariere internaționale, după ce a refuzat oferta regizorului David Lean de juca rolul șerifului Ali în filmul "Lawrence al Arabiei". Rolul i-a fost atribuit în cele din urmă actorului de origine egipteană Omar Sharif.

Filmul Mughal-e-Azam, unul dintre cele mai mari succese cinematografice indiene din toate timpurile i-a adus lui Dilip Kumar probabil cel mai cunoscut rol al carierei.

Filmul relatează povestea imposibilă de iubire între un prinț și o sclavă de la curtea imperială.

×
Subiecte în articol: Dilip Kumar deces Bollywood
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close