Antena 3 CNN Externe Diplomat american: Prezenţa Al-Qaida în Afganistan a fost puternic redusă

Diplomat american: Prezenţa Al-Qaida în Afganistan a fost puternic redusă

Diplomat american: Prezenţa Al-Qaida în Afganistan a fost puternic redusă
Sursa foto: soldati
04 Oct 2009   •   18:48

SUA sunt de părere că talibani nu vor reveni în Afganistan şi că această ţară nu va cădea ?în mâinile? teroriştilor. Este declaraţia făcută de consilierul pentru securitate naţională al lui Obama, James Jones, la numai o zi după ce opt militari americani au fost ucişi în Afganistan, potrivit CNN.

Jones a dat asigurări că prezenţa Al-Qaida în această ţară a fost puternic redusă şi nu trebuie trase concluzii pripite după moartea celor opt militari.

Sâmbătă, insurgenţii au lansat un atac împotriva ISAF şi asupra zonelor în care se aflau forţele de securitate afgane. Opt soldaţi americani şi unul afgan au fost ucişi în misiune.

Pe lângă cei decedaţi, 12 politisti afgani şi doi ziarişti care lucrau pentru un post de radio local au fost capturaţi de talibani şi nu se ştie nimic despre soarta lor.

Aceste sunt cele mai grele pierderi înregistrate de NATO din august 2008, când zece soldaţi francezi au fost ucişi în apropiere de Kabul. În total, în acest an, aproape 400 de militari străini, dintre care 236 americani, au murit în Afganistan. 2009 este de departe cel mai sângeros pentru forţele internaţionale, de la sosirea lor în Afganistan.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: al-Qaida SUA Afganistan
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close