Antena 3 CNN Externe Diplomaţii ruşi şi americani au discutat probleme legate de apărarea împotriva rachetelor balistice

Diplomaţii ruşi şi americani au discutat probleme legate de apărarea împotriva rachetelor balistice

Diplomaţii ruşi şi americani au discutat probleme legate de apărarea împotriva rachetelor balistice
Sursa foto: Sistem rusesc de rachetă continentală SS-27 Topol-M
21 Aug 2013   •   15:10

Adjunctul ministrului de Externe rus, Sergei Ryabkov, împreună cu Secretarul de Stat american pentru Controlul Armamentului şi Securitate Internaţională, Rose Gottemoeller, au discutat aspecte despre apărarea împotriva rachetelor balistice, cu referiri la stabilitatea strategică, anunţă Ministerul de Externe de la Moscova.

Ryabkov şi Gottemoeller au discutat probleme legate de "crearea unor oportunităţi pentru interacţiunea dintre Rusia şi Statele Unite, la forumurile internaţionale, privind controlul armamentului şi neproliferarea armelor de distrugere în masă".

"Problema legată de sistemul defensiv împotriva rachetelor a fost una substanţială",  se arată în acelaşi comunicat, preluat de Interfax.

"O atenţie specială a fost acordată opţiunilor de continuare a dialogului bilateral, în vederea conservării a unei cât mai bune stabilităţi strategice globale", relevă acelaşi document oficial.

Cei doi diplomaţi de rang înalt s-au întâlnit ieri la Londra, unde au prezidat lucrările şi discuţiile unui grup de dialog mai larg, pe marginea securităţii internaţionale.


×
Subiecte în articol: SUA rachete balistice
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close