Antena 3 CNN Externe Directorul MI5, îngrijorat de ameninţarea islamiştilor în Marea Britanie

Directorul MI5, îngrijorat de ameninţarea islamiştilor în Marea Britanie

Directorul MI5, îngrijorat de ameninţarea islamiştilor în Marea Britanie
de M.T.    |    09 Oct 2013   •   09:05

Directorul serviciilor britanice de informaţii a avertizat, marţi, că în Marea Britanie se află mii de islamişti extremişti care îi consideră pe locuitorii ţării drept „ţinte legitime”, informează AFP, citată de Mediafax.

Într-o declaraţie făcută la Londra, directorul MI5, Andrew Parker, a precizat că serviciile de informaţii „se confruntă cu ameninţări venind de pe tot mai multe fronturi”.

În opinia lui Parker, în Marea Britanie pot avea loc unul sau două acte majore de terorism anual.
   
Al-Qaida şi afiliaţii săi continuă să reprezinte ameninţarea „cea mai directă şi cea mai imediată", dar, în acelaşi timp, există „motive serioase de îngrijorare faţă de situaţia din Siria”.

Parker a apărat recurgerea la interceptări, ca metodă în lupta împotriva acestei ameninţări, respingând acuzaţii de spionaj din toate direcţiile adresate GCHQ, Agenţia britanică de informaţii electronice, însărcinată cu efectuarea de interceptări.

„Departe de a percheziţiona toate colţurile vieţii private, ne limităm strict munca la cei care reprezintă o ameninţare", a asigurat directorul MI5, adăugând că există garanţii pentru protejarea cetăţenilor.

De asemenea, el a criticat scurgerile de informaţii în presă care relevă metodele folosite de GCHQ în materie de interceptări electronice, subliniind că ele provoacă „pagube enorme” şi reprezintă un „avantaj pentru terorişti".


×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close