Antena 3 CNN Externe Discursul care trebuia rostit de REGINĂ, în cazul unui RĂZBOI NUCLEAR

Discursul care trebuia rostit de REGINĂ, în cazul unui RĂZBOI NUCLEAR

Discursul care trebuia rostit de REGINĂ, în cazul unui RĂZBOI NUCLEAR
02 Aug 2013   •   16:53

Oficialii din Marea Britanie pregătiseră un mesaj emoţionant pentru naţiune în cazul unui război nuclear, care ar fi trebuit să fie citit de Regina Elisabeta a II-a. Din fericire, acest mesaj nu a fost recitat niciodată şi a fost mult timp ţinut secret.

Discursul a fost elaborat în primăvara anului 1983. Apelând la familie, Dumnezeu şi patriotism, regina trebuia să unească ţara în timpul ameninţării de distrugere nucleară, pericol extrem de real în acea perioadă cenuşie din istorie, ce venea ameninţător din partea URSS-ului, relatează AP.

"Ştim cu toţii că pericolele cu care ne confruntăm astăzi sunt superioare celor cu care ne-am confruntat de-a lungul istoriei noastre  lungi. Dar, indiferent de oroarea care ne aşteaptă, noi avem calităţi care vor deveni adevărata noastră putere şi ne vor ajuta să ne păstrăm libertatea, aşa cum s-a întâmplat deja de două ori în acest secol trist", se arată în mesajul desecretizat recent, din arhivele statului britanic.

De menţionat că tot în 1983, preşedintele american din acea vreme, Ronald Reagan, a numit Uniunea Sovietică ca fiind un "imperiu malefic" şi a ordonat instalarea unor rachete cu rază medie şi lungă de acţiune în Europa, inclusiv în arhipelagul britanic.

×
Subiecte în articol: razboi nuclear URSS
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close