Antena 3 Externe Kremlinul: trebuie îndeplinite anumite condiţii înainte de a discuta despre pace în estul Ucrainei

Kremlinul: trebuie îndeplinite anumite condiţii înainte de a discuta despre pace în estul Ucrainei

de Alexandra Ionescu    |    12 Apr 2021   •   14:26
Kremlinul: trebuie îndeplinite anumite condiţii înainte de a discuta despre pace în estul Ucrainei Hepta

Duminică, Kremlinul a declarat că trebuie îndeplinite unele condiţii incluse în acordurile de pace de la Minsk înainte să aibă loc alte negocieri privind pacea în estul Ucrainei.

Dimitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kreminului, a declarat pentru un post de televiziune, că în acest moment, consilieri politici lucrează la o posibilă rundă de discuţii în aşa-numitul format Normandia.

(Formatul Normandia a fost înfiinţat în iunie 2014 cu ocazia aniversării a 70 de ani de la debarcarea din Normandia, când Franţa a invitat liderii Germaniei, Rusiei și Ucrainei să aibă primele consultări privind situaţia din Ucraina, iar ultima reuniune a avut loc în 2016 în Berlin.)

Agenţiile ruse de presă nu au oferit şi alte detalii.

Formatul Normandia a adus la aceeaşi masă conducătorii Ucrainei, Rusiei, Germaniei şi Franţei pentru a încerca să încheie conflictul dintre forţele Kievului şi separatiştii proruşi, din estul Ucrainei. (sursa Reuters)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close