Antena 3 CNN Externe Disneyland Paris i-a cerut scuze unei mame pe care a împiedicat-o să alăpteze în public

Disneyland Paris i-a cerut scuze unei mame pe care a împiedicat-o să alăpteze în public

Disneyland Paris şi-a cerut scuze marţi după ce angajaţi ai parcului de distracţii au cerut unei femei să nu mai alăpteze în public.

Disneyland Paris i-a cerut scuze unei mame pe care a împiedicat-o să alăpteze în public
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    07 Iul 2021   •   09:19

"Regretăm profund această situaţie şi îi cerem încă o dată scuze sincere mamei în cauză. Cererea care i-a fost adresată nu corespunde regulamentului nostru intern şi valorile noastre", a scris Disneyland Paris pe Twitter.

"Nu există restricţii privind alăptarea la Disneyland Paris", a adăugat parcul situat în Marne-la-Vallée, lângă Paris.

Un internaut a scris duminică pe Twitter, alături de o fotografie, că agenţii de securitate "au împiedicat o mamă să-şi alăpteze bebeluşul de 2 luni pe motiv că a şocat clienţii străini!".

Disneyland Paris a răspuns la acest mesaj a doua zi, reamintind pur şi simplu că "pune la dispoziţia mamelor centrul Baby care cu echipamente adecvate şi confortabile, precum scaune speciale pentru alăptare".

"Dragă @DisneylandParis, alăptarea unui copil nu este o infracţiune. Faptul că aveţi camere speciale este un lucru bun, însă nu noi decidem unde şi când îi va fi foame unui bebeluş", a reacţionat pe Twitter ministrul pentru cetăţenie, Marlene Schiappa.

"Nu începeţi şi voi să stigmatizaţi mamele, este şi aşa destul de greu peste tot. Vă mulţumesc anticipat", a adăugat ea, potrivit Reuters.

Femeia care a fost pusă în această situație este Laura, o australiancă în vârstă de 33 de ani, care locuiește la Paris.

Aceasta a explicat că fiica ei de nouă săptămâni a început să plângă. În timp ce aștepta ca soțul și fiica ei de cinci ani să o ducă într-un loc retras, a decis să găsească un loc unde să alăpteze.

 "Erau mulți oameni. Când am găsit acest loc, am fost fericită", a explicat Laura.

Dupa ce a alăptat zece minute, agenții de securitate s-au apropiat de ea și i-au cerut să se ascundă. "Nu am văzut prea multe ... Mi-au spus că, dacă nu vreau, va trebui să plec în altî parte".

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close