x close

Doi civili ucişi şi opt militari răniţi, în urma unei explozii

01 Iul 2018   •   19:59
Doi civili ucişi şi opt militari răniţi, în urma unei explozii

Armata franceză a anunţat că civili au fost ucişi într-un atac în oraşul Gao din nordul Mali şi că evaluează starea unei patrule franceze care a fost de asemenea atacată, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al armatei, Patrik Steiger, a declarat că s-a produs o explozie în apropierea a trei vehicule franceze în timpul unei patrule comune cu trupele locale şi că nu se cunoaşte cauza exploziei.

"Explozia a cauzat o serie de victime civile, inclusiv copii. Unitatea franceză a fost preluată", a spus Steiger. El a refuzat să precizeze câte persoane au fost rănite şi a spus că poate confirma eventuale decese în rândul trupelor franceze.

Un atac asupra unei patrule militare în nordul Mali a ucis doi civili şi a rănit până la opt soldaţi francezi duminică, a anunţat, la rândul său, Ministerul Apărării din Mali.

Atacul survine la două zile după ce militanţi islamişti au ucis cel puţin şase persoane în cursul unui raid la un cartier militar din centrul Mali, o ţară în care trupe franceze ajută la lupta împotriva jihadiştilor în zone vaste din zona de deşert.

"Confirm că a fost o maşină capcană care a intrat într-o misiune de patrulă comună Barkhane şi a armatei maliene'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului apărării, Boubacar Diallo. Barkhane este numele forţei franceze de aproape 4.000 de militari staţionate în foste colonii din regiunea Sahel.

Aproximativ 12 oameni au fost răniţi în atacul de duminică, inclusiv patru până la opt militari francezi din Barkhane, a spus de asemenea Boubacar Diallo.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

mali civili militari explozie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati