Antena 3 CNN Externe Doi copii au murit după ce uraganul Carlotta a atins sudul Mexicului

Doi copii au murit după ce uraganul Carlotta a atins sudul Mexicului

Doi copii au murit după ce uraganul Carlotta a atins sudul Mexicului
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
16 Iun 2012   •   15:35

Cel puţin doi copii au murit după ce uraganul Carlotta a atins sudul Mexicului în noaptea de vineri spre sâmbătă, statul Oaxaca fiind afectat de rafale de vânt extrem de puternice şi ploi torenţiale, relatează CNN.
   
Uraganul de categoria întâi a distrus vineri noaptea o casă din pământ din localitatea Pluma Hidalgo, omorând o fată în vârstă de 13 ani şi pe sora sa, în vârstă de şapte ani, a anunţat Cynthia Tobar, o purtătoare de cuvânt a Agenţiei mexicane pentru Protecţie Civilă. Mama fetelor, rănită, a fost transportată la un spital din localitatea Huatulco, în apropiere, a adăugat purtătoarea de cuvânt.
   
Potrivit unor informaţii preliminare, Carlotta a smuls acoperişurile caselor şi a produs pene de curent extinse, dar şi mici alunecări de teren, a precizat Tobar. Autorităţile urmau să efectueze verificări în zonă. Aproximativ 1.200 de persoane din comunitatea montană din Pluma Hidalgo se aflau în adăposturi, a continuat purtătoarea de cuvânt, adăugând că numeroase alte persoane au fost evacuate şi urmau să stea la rude sau la prieteni.
   
Carlotta a atins coasta mexicană de la Pacific în noaptea de vineri spre sâmbătă. Începând de vineri seara, de la ora locală 20.00 (sâmbătă, 4.00, ora României), ochiul uraganului se îndrepta spre localitatea mexicană Puerto Escondido, a anunţat Centrul Naţional american al Uraganelor, cu sediul la Miami. Uraganul prezenta rafale de vânt susţinute de 150 de kilometri pe oră, dar se aştepta să scadă în intensitate după traversarea zonelor înalte.
   
O alertă în caz de uragan se afla în vigoare pe o porţiune a coastei de sud a Mexicului, de la Salina Cruz la Punta Maldonado, a anunţat Centrul. O zonă de la vest de Punta Maldonado, către Acapulco, se afla sub alertă pentru furtună tropicală. "Centrul uraganului Carlotta va avansa spre interior, în sudul Mexicului, în următoarele câteva zile, iar o uşoară deviere ar putea ţine centrul ciclonului deasupra apei sau costei", a mai anunţat Centrul vineri noaptea.
   
În afară de rafale de vânt extrem de puternice, ploile torenţiale pot cauza inundaţii şi alunecări de tren "reprezentând un pericol de moarte", a subliniat Centrul, în unele puncte de pe coasta statului Oaxaca nivelul apei putând atinge între 30 şi 40 de centimetri.

×
Subiecte în articol: copii uragan Mexic localitate regiune
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close