Antena 3 CNN Externe Doi militari români au murit în Afganistan

Doi militari români au murit în Afganistan

Doi militari români au murit în Afganistan
23 Iun 2010   •   18:30

Doi militari români au murit miercuri în Afganistan. Cei doi militari au decedat în urma exploziei unui dispozitiv improvizat acţionat de la distanţă. În momentul exploziei militarii se aflau într-un vehicul de tip Humvee.

Militarii făceau parte din Batalionul 33 Manevră, iar atacul a avut loc la ora 14:30 (ora României). "Sergentul major Dan Ciobotaru şi caporalul Paul Caracudă executau o misiune de luptă pe autostrada A1 Kabul-Kandahar. La aproximativ 30 de kilometri de Qalat, autovehiculul de tip HUMVEE în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, acţionat de la distanţă. În urma deflagraţiei, cei doi militari şi-au pierdut viaţa", precizează MapN, citat de Mediafax.

Sergentul major Dan Ciobotaru avea 28 de ani şi nu era căsătorit. Caporalul Paul Caracudă, în vârstă de 36 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1996, era căsătorit şi avea doi copii.

soldati_400

Gabriel Oprea, Ministrul Apărării Naţionale, le-a acordat celor doi militari decedaţi gradul de sublocotenent post-mortem. De asemenea, ministrul Apărării a înaintat preşedintelui României propunerea de decorare post-mortem a sublocotenenţilor Dan Ciobotaru şi Paul Caracudă cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

În Afganistan se află în acest moment aproximativ 1.460 de militari români. 15 militari români au murit până acum în Afganistan, iar alţi 53 au fost răniţi.

Foto: www.marinecorpstimes.com

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: explozie Afganistan
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close