Antena 3 CNN Externe Doi români, printre pasagerii vasului de croazieră plasat în carantină, din cauza gripei porcine

Doi români, printre pasagerii vasului de croazieră plasat în carantină, din cauza gripei porcine

Doi români, printre pasagerii vasului de croazieră plasat în carantină, din cauza gripei porcine
Sursa foto: vas de croaziera
19 Iun 2009   •   09:38

Autorităţile din Venezuela au plasat în carantină un vas de croazieră, după ce trei membri ai echipajului au fost diagnosticaţi cu gripa porcină. Printre persoanele aflate la bord se află şi doi români, a anunţat Agencia Boliviariana de Noticias, citată de Associated Press.

Vasul de croazieră Ocean Dream a fost plasat în carantină, joi, din cauza gripei A H1N1. Gripa porcină a fost confirmată la trei membri ai echipajului. Alte 14 persoane prezintă simptomele gripei A H1N1.

Nancy Perez Sierra , reprezentantul ministerului Sănătăţii din Venezuela, susţine că situaţia la bordul navei este sub control.

"Situaţia a fost rezolvată în aceeaşi zi. Tot ce trebuie să facem acum este să monitorizăm toţi pasagerii care ar fi putut intra în contact cu persoanele care au prezentat simptome", a declarat acesta.

Duminică, vasul de croazieră a părăsit portul Margarita Island şi ar fi trebuit să treacă prin Caraibe, Barbados, Aruba, iar apoi să revină în Venezuela. După ce a anunţat situaţia în mai multe porturi, căpitanul nu a primit permisiunea de a acosta şi a fost nevoit să se întoarcă în Venezuela.

Autorităţile au anunţat că cei trei membri ai echipajului la care a fost depistat virusul AH1N1 se simt bine, însă vor sta în carantină până pe 24 iunie.

Pe vasul de croazieră s-au aflat 326 de cetăţeni din Venezuela şi 55 de străini, printre care şi doi români. Numărul total al persoanelor aflate la bordul navei era de 1.237.

În lume, virusul AH1N1 continuă să se extindă. Mexicul, ţara de unde a început să se răspândească virusul, a depistat 500 de noi cazuri, ceea ce ridică aici bilanţul îmbolnăvirilor la aproape opt mii de oameni. Între timp, Africa de Sud a anunţat primul caz de infectare cu AH1N1.

Virusul A/H1N1 a contaminat aproape 36.000 de persoane din 76 de state şi a provocat moartea a peste 160 de oameni, conform ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, organism care a declarat recent prima pandemie a secolului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: carantină gripa porcina romani
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close