Antena 3 CNN Externe Donald Trump a dat-o în judecată pe nepoata sa și The New York Times

Donald Trump a dat-o în judecată pe nepoata sa și The New York Times

Donald Trump a dat în judecată The New York Times și pe nepoata sa, pentru 100 de milioane de dolari, vizând un articol despre averea sa, bazat pe informații confidențiale legate de taxe.

Donald Trump a dat-o în judecată pe nepoata sa și The New York Times
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    22 Sep 2021   •   20:12

Fostul președinte susține că s-au angajat într-un „complot insidios” pentru a obține declarațiile sale fiscale. În tot acest demers, spune pres americană, Trump cere daune de milioane de dolari.

Acesta acuză că a fost „orchestrat un complot necinstit”, pentru a obține acte confidențiale cu privire la situația sa financiară și taxele pe care le-a plătit statului.

Mary Trump a recunoscut că ea este sursa poveștii într-un memoriu general în 2020.

Procesul acuză Times și trei dintre reporterii săi de investigație, Susanne Craig, David Barstow și Russell Buettner, că au căutat-o neîncetat pe Mary Trump ca sursă de informații și au convingut-o să predea documente.

Donald Trump susține că reporterii știau că acordul de soluționare îi interzicea divulgarea documentelor, potrivit BBC.

Trump și-a intentat procesul la aproape un an, după ce Mary Trump l-a dat în judecată pentru acuzațiile potrivit cărora el și doi dintre frații săi au înșelat-o cu milioane de dolari de-a lungul mai multor decenii, în timp ce o scoteau din afacerea familiei.

Mary, în vârstă de 56 de ani, fiica răposatului frate al lui Donald, a declarat în aprilie că este „cu adevărat mândră” că a predat documentele financiare.

×
Parteneri
Peste un milion de familii de români vor trăi mai bine din această lună
x close