x close

Donald Trump, amenințări la adresa Iranului: ”Vor fi consecinţe foarte grave, clar?"

09 Mai 2018   •   20:40
Donald Trump, amenințări la adresa Iranului: ”Vor fi consecinţe foarte grave, clar?"

Preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat miercuri Iranul cu "consecinţe foarte grave" dacă va decide să relanseze programul său nuclear, la o zi după anunţul retragerii Statelor Unite din acordul vizând să împiedice Teheranul să obţină arma nucleară, transmite AFP. 

"Sfătuiesc Iranul să nu relanseze programul său nuclear. Îi sfătuiesc ferm" să nu facă acest lucru, a declarat Donald Trump presei la Casa Albă înaintea unei reuniuni a cabinetului. 

"Dacă facă acest lucru, vor fi consecinţe foarte grave, clar?", a adăugat el ca răspuns la o întrebare pe această temă. 

Donald Trump a anunţat marţi retragerea Statelor Unite din acordul semnat în 2015 între Iran şi marile puteri la capătul a doi ani de negocieri internaţionale. 

El a mai făcut cunoscut că va restabili sancţiunile împotriva Republicii Islamice care fuseseră ridicate în schimbul angajamentului asumat de Iran de a nu se dota cu arma nucleară. 

Ca reacţie, preşedintele iranian, Hassan Rouhani, unul dintre părinţii acordului, a oferit celorlalte părţi (Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) o scurtă fereastră de negocieri pentru a salva acest pact, ameninţând în acelaşi timp că Teheranul va relua programul său de îmbogăţire a uraniului.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

donald trump amenintari iran consecinte
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati