Antena 3 CNN Externe Donald Trump și doi dintre fiii săi au fost găsiți vinovați de fraudă într-un proces civil din New York

Donald Trump și doi dintre fiii săi au fost găsiți vinovați de fraudă într-un proces civil din New York

Donald Trump și fiii săi au fost găsiți vinovați de fraudă pentru că și-ar fi supraevaluat averea cu câteva miliarde de dolari, păcălind astfel bănci și companii de asigurări.

Donald Trump și doi dintre fiii săi au fost găsiți vinovați de fraudă într-un proces civil din New York
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    27 Sep 2023   •   08:17

Un judecător din New York i-a găsit pe Donald Trump și pe fiii săi vinovați de fraudă. Acesta a anulat licența companiei Trump Organization, un administrator judiciar urmând să fie numit pentru a o dizolva.   

Judecătorul Arthur Engoron a admis cererea de judecată rapidă înaintată de procurorul general al statului New York, Letitia James, considerând că Donald Trump și cei doi fii ai săi, Eric și Donald Jr, ”sunt responsabili în drept pentru încălcări repetate și persistente ale legii”, scrie CNN.

Ivanka Trump, fiica cea mare a fostului președinte american, scapă de răspundere, deoarece faptele sale au fost prescrise.  

Magistratul a considerat că situațiile financiare pe care Trump le-a furnizat creditorilor și asigurătorilor timp de aproximativ un deceniu sunt false și a spus că aceștia au fost implicați în mod repetat în diverse fraude. 

Decizia este o lovitură dură pentru Trump și o respingere completă a argumentelor sale conform cărora nu și-ar fi supraevaluat valorile terenurilor de golf, a hotelurilor și a caselor din Mar-a-Lago și Seven Springs în rapoarte financiare care au fost folosite în mod repetat în afaceri. 

Procurorul Letitia James a arătat că Trump și-a supraevaluat valoarea activelor companiei sale cu până la 2,23 miliarde de dolari într-un caz, și cu până la 3,6 miliarde de dolari, într-un alt caz, în situațiile financiare anuale furnizate băncilor și companiilor de asigurări.   

Procurorul general a cerut despăgubiri în valoare de 250 de milioane de dolari și interdicția companiei de a se implica în tranzacții comerciale timp de cinci ani.  

×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close