Antena 3 CNN Externe Donald Trump nu mai permite companiilor americane să părăsească SUA: "Vor exista consecințe!"

Donald Trump nu mai permite companiilor americane să părăsească SUA: "Vor exista consecințe!"

Donald Trump nu mai permite companiilor americane să părăsească SUA: "Vor exista consecințe!"
02 Dec 2016   •   09:08

Întreprinderile care părăsesc Statele Unite, pentru a produce mai ieftin în altă parte, vor suporta "consecinţele", a avertizat joi, la Indianapolis, preşedintele ales al SUA, Donald Trump, transmite AFP.

"Întreprinderile nu vor mai pleca vreodată din SUA fără consecinţe. Nu putem permite să se întâmple asta în ţara noastră. Există foarte multe locuri de muncă mutate din SUA în alte ţări", a apreciat Trump, citat şi de EFE, după un scurt tur la fabrica producătorului de cuptoare şi aparate de aer condiţionat Carrier, în prima sa apariţie publică după câştigarea alegerilor, pe 8 noiembrie.

Trump, care îşi va prelua mandatul pe 20 ianuarie, nu a spus despre ce consecinţe ar fi vorba, dar, în timpul campaniei electorale, aminteşte Reuters, a ameninţat frecvent companiile că administraţia sa ar putea pune o taxă de import de 35% pentru bunurile realizate de producători americani care şi-au mutat locurile de muncă peste hotare.

Carrier a anunţat marţi că renunţă la proiectul său de delocalizare a unei uzine din nordul SUA, afirmând pe Twitter că a "ajuns la un acord cu preşedintele ales", relevă AFP. Apoi, într-un comunicat, compania a precizat că "stimulentele oferite de stat (Indiana) au jucat un rol important" în decizia sa.

Compania menţionată a arătat că statul Indiana a oferit un pachet multianual de 7 milioane de dolari, însoţit de condiţii în materie de angajare, de menţinere a locurilor de muncă şi de investiţii financiare.

Trump a fost acompaniat joi, la vizita de la fabrica din Indianapolis, de vicepreşedintele ales şi guvernator de Indiana, Mike Pence, şi de Greg Hayes, preşedinte al United Technologies, proprietara lui Carrier.

El a povestit că a reuşit să schimbe planurile de delocalizare ale lui Carrier printr-o convorbire telefonică în care l-a convins pe Hayes, prezent în sală, să rămână în Indiana. Trump promisese în campania electorală că îi va determina pe directorii companiei să anuleze planurile de mutare în Mexic.

De asemenea, preşedintele ales i-a ironizat pe cei care îi reproşează că dezonorează astfel funcţia prezidenţială, relatează AFP.

"Ei spun că nu este prezidenţial să abordezi astfel conducătorii întreprinderilor-gigant. Eu cred

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close