Antena 3 Externe Donald Trump șochează din nou: Vrea să le interzică musulmanilor accesul în SUA

Donald Trump șochează din nou: Vrea să le interzică musulmanilor accesul în SUA

08 Dec 2015   •   11:25
Donald Trump șochează din nou: Vrea să le interzică musulmanilor accesul în SUA Foto:facebook.com/DonaldTrump

Candidatul cel mai bine plasat, potrivit sondajelor, în cursa republicană în vederea alegerilor prezidenţiale americane din 2016 Donald Trump a îndemnat luni la interzicerea accesului musulmanilor în Statele Unite.

"Donald Trump îndeamnă la oprirea totală şi completă a intrării musulmanilor în Statele Unite, până când aleşii din ţara noastră înţeleg ce se întâmplă", scria luni echipa sa de campanie într-un comunicat intitual "Comunicat al lui Donald Trump pentru împiedicarea imigraţiei musulmane", citat de AFP.

La un miting în South Carolina, doar câteva ore mai târziu, Trump a repetat acest îndemn în aclamaţiile mulţimii, potrivit BBC.

Reacţiile Casei Albe şi unor republicani au fost prompte.
Un consilier de rang înalt de la Casa Albă a denunţat luni propunerea lui Trump de interzicere a intrării musulmanilor pe teritoriul american drept "total contrară valorilor noastre americane" şi intereselor în domeniul securităţii naţionale.

"Bill of Rights (primele zece amendamente ale Constituţiei americane) prevede respectarea libertăţii religioase", a declarat pentru CNN Ben Rhodes, unul dintre consilierii de rang înalt ai preşedintelui Barack Obama în domeniul Politicii Externe.

Republicanul Jeb Bush, care candidează şi el la preşedinţie, a apreciat că omul de afaceri newyorkez nu este "zdravăn".

Trump face aceste afirmaţii în contextul în care americanii încă nu au uitat atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001.

De asemenea, un cuplu musulman, despre care se crede că era radicalizat de o vreme, a deschis focul săptămâna trecută într-un centru de sănătate, la San Bernardino, unde a ucis 14 persoane.

Preşedintele Barack Obama a susţinut duminică un discurs în Biroul Oval, în urma acestui atac, în care i-a îndemnat pe americani să nu se lasă pradă unor disensiuni.

Aproximativ 25% dintre musulmanii din Statele Unite consideră justificată violenţa împotriva Americii, potrivit unui sondaj al Center for Security Policy, un grup de reflecţie conservator, se arată în comunicatul emis luni de echipa lui Trump.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close