Dosarul inculpării lui Donald Trump ajunge în Senat. Ce îl aşteaptă pe preşedintele american

de S.T.    |    14 Ian 2020   •   22:44
Dosarul inculpării lui Donald Trump ajunge în Senat. Ce îl aşteaptă pe preşedintele american Foto: Facebook/Donald J. Trump

Camera Reprezentanţilor va vota miercuri trimiterea către Senat a articolelor de impeachment pentru începerea procesului politic împotriva preşedintelui Donald Trump.

Procesul politic împotriva lui Trump se desfăşoară în Senat, unde, spre deosebire de Camera Reprezentanţilor, republicanii acestuia au majoritate.

Comisia Juridică din Camera Reprezentanţilor a SUA a reţinut luna trecută două capete de acuzare împotriva preşedintelui Trump în cadrul procedurii de impeachment (punere sub acuzare şi destituire).

Donald Trump este acuzat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului în scandalul legat de presiunile pe care liderul de la Casa Albă le-ar fi exercitat asupra Ucrainei pentru a relua o investigaţie în care era vizat şi Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden, acesta din urmă fiind cel mai probabil contracandidat al său la alegerile prezidenţiale de anul viitor.
 

Sursă: Agerpres
x close