Antena 3 CNN Externe Două persoane au murit şi 40 au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis în Afganistan

Două persoane au murit şi 40 au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis în Afganistan

Două persoane au murit şi 40 au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis în Afganistan
de M.T.    |    23 Noi 2012   •   10:07

Un atentat sinucigaş cu vehicul capcană comis vineri în provincia afgană Wardak, la vest de Kabul, a ucis două persoane şi a rănit alte 40, printre care femei şi copii, a anunţat poliţia locală, citată de AFP.

Prin vocea purtătorului de cuvânt Zabihullah Mujahid, insurgenţii talibani au revendicat atacul, acesta fiind o răzbunare pentru faptul că patru deţinuţi talibani au fost executaţi miercuri, la principalul centru de detenţie al guvernului afgan din Kabul.

Poliţia a precizat că explozia a avut loc în apropierea postului de poliţie din Maidan Shar, capitala provinciei Wardak, folosit pentru antrenarea poliţiştilor şi soldaţilor afgani.

Talibanii, care conduc o insurgenţă împotriva guvernului afgan susţinut de Vest, au avertizat că vor exista repercursiuni, în cazul în care vreunul dintre militanţii lor vor fi executaţi.

Executarea celor patru deţinuţi a fost aprobată chiar de preşedintele Hamid Karzai, aceştia fiind condamnaţi pentru mai multe crime, precum ucideri, violuri, răpiri, jafuri sau cruzime faţă de copii, dar şi pentru organizarea şi conducerea unor atentate sinucigaşe.

Execuţiile de miercuri au fost aspru condamnate de Naţiunile Unite, Uniunea Europană şi organizaţiile pentru drepturile omului.


×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close