Antena 3 CNN Externe Duma de Stat rusă oferă 250.000 de dolari pentru realizarea unui documentar privind activitatea sa

Duma de Stat rusă oferă 250.000 de dolari pentru realizarea unui documentar privind activitatea sa

Duma de Stat rusă oferă 250.000 de dolari pentru realizarea unui documentar privind activitatea sa
de M.T.    |    02 Iul 2013   •   17:56

Camera inferioară a parlamentului rus, Duma de Stat, a anunţat, luni, că va oferi suma de 8,5 milioane de ruble (250.000 de dolari) pentru realizarea unui film documentar dedicat aniversării a 20 de ani de activitate a legislativului rus, informează RIA Novosti, citată de Agerpres.

„Duma de Stat sărbătoreşte 20 de ani de activitate în decembrie 2013. Scopul principal al filmului documentar este de a prezenta o nouă etapă istorică în Rusia prin înfiinţarea şi dezvoltarea Dumei de Stat”, se afirmă într-un comunicat al camerei inferioare a parlamentului rus.

Documentarul ar trebui să conţină informaţii cu privire la fiecare convocare a Dumei de Stat, la toate partidele politice reprezentate în Dumă la ultima convocare, precum şi la activitatea camerei inferioare cu guvernele şi parlamentele străine.

Ofertele pentru realizarea documentarului, care trebuie filmat pe o perioadă de opt până la 11 săptămâni, vor fi acceptate până la 29 august, iar câştigătorul va fi anunţat la 10 septembrie.

Duma de Stat a înlocuit Sovietul Suprem ca urmare a noii Constituţii introduse de fostul preşedinte Boris Elţin în 1993.

Parlamentarii din prima convocare a Dumei şi-au început mandatul de doi ani pe 12 decembrie în acelaşi an.

×
Subiecte în articol: Duma de Stat aniversare Rusia documentar
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close