Antena 3 CNN Externe După 9 ani, tânărul care a aruncat, din greșeală, 7500 de Bitcoin, vrea să caute hard-ul cu doi câini robotici. Ar valora acum peste 170 de milioane de dolari

După 9 ani, tânărul care a aruncat, din greșeală, 7500 de Bitcoin, vrea să caute hard-ul cu doi câini robotici. Ar valora acum peste 170 de milioane de dolari

James Howells, bărbatul din Țara Galilor care a devenit celebru în toată lumea după ce a pierdut peste 7.500 de monede virtuale Bitcoin, aflate pe un hard disk aruncat din greșeală, are un nou plan pentru recuperarea acestuia

După 9 ani, tânărul care a aruncat, din greșeală, 7500 de Bitcoin, vrea să caute hard-ul cu doi câini robotici. Ar valora acum peste 170 de milioane de dolari
Sursa foto: Twitter
de Mia Lungu    |    28 Iul 2022   •   21:04

"S-a întâmplat prin 2013, când se făcea curățenie generală. Se mai petrec și accidente. Mereu am știut că Bitcoin va ajunge la o valoare atât de mare. Mă duc să caut la groapă', povestea tânărul, în urmă cu câțiva ani, într-un interviu.

Acum, într-un interviu acordat pentru Insider, Howells spune că a elaborat un plan de afaceri de 11 milioane de dolari pentru a recupera hard disk-ul, a cărui valoare s-ar ridica astăzi la aproximativ 176 de milioane de dolari.

Howells a spus că în planul lui au fost incluși și doi câini robotici - Spot - de la Boston Dynamics.

Robotul Spot al Boston Dynamics a fost scos la vânzare în iunie 2020, când valoarea lui era de 74.500 de dolari. De atunci, Spot a fost folosit pentru scanări în proiectele de construcții sau patrulare în Singapore, pentru respectarea restricțiilor de distanțare socială.

Howells a spus că roboții pot fi folosiți și pentru a scana pământul și astfel să poată găsi hardul prețios. Bărbatul a mai spus că proiectul lui va necesita doi astfel de câini.

Acesta a mai explicat că și-a făcut planul cu ajutorul unor experți și că a găsit și surse financiare, însă mai rămâne ca autoritățile locale să-i permită să sape în groapa de gunoi.

Consiliul local din Newport i-a refuzat în mod constant lui Howells accesul la groapa de gunoi, încă din 2013, așa că șansele de reușită ale planului său pare nule.

Un purtător de cuvânt al consiliului a declarat pentru Insider că Howells nu are argumente cu care ar putea convinge consiliul să-și reconsidere deciziile de până acum.

"Propunerile lui prezintă un risc ecologic semnificativ, pe care nu îl putem accepta", a spus purtătorul de cuvânt.

×
Subiecte în articol: bitcoin hard câini robotici
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close