Antena 3 CNN Externe După cutremure, Italia este lovită de inundații - VIDEO

După cutremure, Italia este lovită de inundații - VIDEO

După cutremure, Italia este lovită de inundații - VIDEO
25 Noi 2016   •   19:44

Un bărbat este dat dispărut în nord-estul Italiei, unde inundaţiile au provocat joi importante pagube materiale, relatează vineri AFP. 

Bărbatul, în vârstă de circa 70 de ani, încerca să-şi salveze caii la Perosa Argentina, în regiunea Torino, când malurile Rio Albona au cedat, iar bărbatul a căzut în apele torentului, a povestit fiul său Protecţiei civile. 


Piemontul şi Liguria se află sub cod roşu de inundaţii de joi, precipitaţiile de proporţii provocând creşterea nivelului a numeroase cursuri de apă. 

Alte efecte ale intemperiilor: poduri închise, drumuri blocate, maşini luate de ape şi străzi acoperite cu dărâmături şi nămol, relatează AFP. Câteva sute de persoane au fost evacuate preventiv în mai multe provincii din cele două regiuni, în care şcolile au fost închise de joi. 

La Alba, unde îşi are sediul grupul industrial Ferrero, la sud de Torino, fabrica Nutella a trebuit să-şi suspende producţia. 

Protecţia civilă le-a cerut "tuturor cetăţenilor care s-au instalat la etajele superioare ale caselor lor să rămână acolo". 

Alimentat de cursurile de apă crescute în Alpii italieni, Padul, marele fluviu care traversează toată partea de nord a Italiei, a depăşit şi el nivelul de alertă, izbind de un pod două ambarcaţiuni turistice, fără pasageri, care erau legate de mal la Torino. 

Apele au continuat să crească vineri la Torino, dar specialiştii prognozează că vor începe să descrească în cursul după-amiezii. 

"Faza de urgenţă nu s-a încheiat. Nimeni nu poate răsufla uşurat astăzi, pentru că încă nu s-a terminat", a declarat şeful guvernului, Matteo Renzi, care s-a deplasat vineri la sediul Protecţiei civile de la Torino.

×
Subiecte în articol: inundatii Torino
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close