Antena 3 CNN Externe După o absenţă din presă de patru luni, Fidel Castro rupe tăcerea. Ce mesaj a transmis liderul cubanez

După o absenţă din presă de patru luni, Fidel Castro rupe tăcerea. Ce mesaj a transmis liderul cubanez

După o absenţă din presă de patru luni, Fidel Castro rupe tăcerea. Ce mesaj a transmis liderul cubanez
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Oct 2012   •   12:40

Liderul cubanez Fidel Castro a publicat un mesaj de felicitare la adresa absolvenţilor şcolii de medicină de la Havana. Aceasta este prima apraţie în presă a lui Castro după o absenţă de patru luni în care au apărut unele zvonuri cu privire la starea sa de sănătate, relatează AFP.

Fidel Castro, în vârstă de 86 de ani, s-a retras de la putere din motive de sănătate în iulie 2006.

Castro a spus în mesajul său că absolvenţii în ştiinţe medicale ai Institutului Victoria de Giron au adus cubanezilor "cele mai înalte standarde de prevenire şi sănătate" şi realizează "misiuni onorabile în colţurile cele mai îndepărtate ale lumii în condiţii dificile".

"În majoritatea ţărilor, Cuba oferă servicii gratuite", a mai spus fostul preşedinte cubanez, menţionând că această practică a adus "un adevărat prestigiu" ţării.

Cu numai cinci zile înainte de transmiterea mesajului, Alex Castro, un fiu al lui Fidel Castro, a dat asigurări că tatăl său se bucură de "o stare de sănătate bună" şi desfăşoară activităţi cotidiene, în pofida zvonurilor din presă potrivit cărora ar avea probleme.

În ultimii şase ani, după retragerea de la putere, Fidel Castro a scris aproximativ 400 de articole de presă, sub titlul "Reflecţii", a publicat biografii şi cărţi despre lupta de la Sierra Maestra şi a primit personalităţi la reşedinţa sa.




 

×
Subiecte în articol: Fidel Castro Cuba
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close