Antena 3 CNN Externe Discuții tensionate, după ce un stat a anunțat că renunță la legăturile cu SUA și se orientează spre China și Rusia

Discuții tensionate, după ce un stat a anunțat că renunță la legăturile cu SUA și se orientează spre China și Rusia

Discuții tensionate, după ce un stat a anunțat că renunță la legăturile cu SUA și se orientează spre China și Rusia
24 Oct 2016   •   23:35

Secretarul de stat american John Kerry a discutat la sfârşitul săptămânii trecute cu omologul său filipinez, subliniind legăturile bilaterale puternice şi stabile, transmite Reuters.

Dialogul a avut loc după ce preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a anunţat săptămâna trecută, la Beijing, "separarea" Filipinelor de SUA şi realinierea ţării sale cu China şi posibil cu Rusia. După instalarea sa, în iunie, Duterte a făcut şi remarci critice la adresa preşedintelui Barack Obama.

Departamentul de stat al SUA a precizat luni, prin purtătorul de cuvânt John Kirby, că în cursul convorbirii telefonice menţionate, Kerry şi-a exprimat preocuparea faţă de tonul comentariilor lui Duterte.

În urma convorbirii, şeful diplomaţiei americane a rămas cu sentimentul că "putem rezolva lucrurile". Washingtonul nu a observat nicio acţiune practică la Manila care să ducă la slăbirea relaţiilor bilaterale, a adăugat Kirby.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close