Antena 3 CNN Externe E criză de hârtie igienică în Venezuela. Preşedintele Maduro aruncă vina pe opoziţie şi a alocat un buget special pentru remedierea crizei

E criză de hârtie igienică în Venezuela. Preşedintele Maduro aruncă vina pe opoziţie şi a alocat un buget special pentru remedierea crizei

E criză de hârtie igienică în Venezuela. Preşedintele Maduro aruncă vina pe opoziţie şi a alocat un buget special pentru remedierea crizei
23 Mai 2013   •   18:35

Adunarea Naţională din Venezuela a aprobat un buget special de 79 de milioane de dolari pentru a importa hârtie igienică şi alte produse de igienă personală care lipsesc de pe rafturile magazinelor din această ţară, în care rezervele de petrol au proporţii considerabile.

Potrivit Yahoo! Finance, venezuelenii se confruntă cu această criză încă din 2003, când fostul preşedinte Hugo Chavez a introdus mecanismul de control al preţurilor.

Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea a 39 de milioane de role de hârtie igienică, 50 de milioane de absorbante, 10 milioane de săpunuri, 17 milioane de scutece şi trei milioane de tuburi cu pastă de dinţi.

Economiştii spun că problemele Venezuelei sunt generate de controlul strict al preţurilor, impus pentru a se asigura că bunurile de bază sunt disponibile şi celor mai sărace părţi ale societăţii.

Preşedintele Nicolas Maduro dă însă vina pe opoziţie, care ar provoca penuria de diverse bunuri, pentru a destabiliza ţara.

×
Subiecte în articol: Venezuela
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close