Antena 3 CNN Externe Eclipsă totală de Soare 2024. Stare de urgență declarată în regiunea Niagara, înaintea fenomenului ceresc

Eclipsă totală de Soare 2024. Stare de urgență declarată în regiunea Niagara, înaintea fenomenului ceresc

Regiunea canadiană Niagara a declarat starea de urgență, înaintea eclipsei totale de Soare, care va avea loc pe 8 aprilie și la care sunt așteptate mulțimi de oameni în zonele din jurul cascadelor.

Eclipsă totală de Soare 2024. Stare de urgență declarată în regiunea Niagara, înaintea fenomenului ceresc
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    29 Mar 2024   •   21:48

Potrivit autorităților din Regiunea Niagara, starea de urgență a fost declarată din "precauție", scrie Reuters.

"Declararea stării de urgență ... întărește instrumentele pe care regiunea le are la dispoziție pentru a proteja sănătatea și siguranța locuitorilor și vizitatorilor și pentru a proteja infrastructura noastră critică în orice scenariu care ar putea apărea", se arată într-un comunicat de presă al regiunii Niagara.

Eclipsa din 8 aprilie va fi vizibilă din zona cascadei spectaculoase, situată de-a lungul graniței dintre Canada și SUA.

Primarul orașului Niagara Falls din Ontario, Jim Diodati, a prezis "de departe cea mai mare mulțime pe care am avut-o vreodată".

El a estimat că vor fi prezenți până la un milion de oameni, în condițiile în care 14 milioane de persoane vizitează zona în mod obișnuit pe parcursul unui an întreg.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close