Antena 3 CNN Externe Economia Rusiei riscă recesiunea la toamnă, în lipsa unor măsuri de stimulare

Economia Rusiei riscă recesiunea la toamnă, în lipsa unor măsuri de stimulare

Economia Rusiei riscă recesiunea la toamnă, în lipsa unor măsuri de stimulare
12 Apr 2013   •   18:42

Economia Rusiei riscă să intre în recesiune la toamnă, dacă nu sunt luate urgent măsuri de stimulare, a avertizat vineri ministrul Economiei, Andrei Belousov, citat de RIA Novosti.
   
"Vom propune măsuri de stimulare", a spus Belousov, adăugând că în caz contrar economia va ajunge până în toamnă la creştere zero.
   
El a arătat că aceste măsuri sunt necesare pentru ca economia să iasă din situaţia actuală şi să nu intre în recesiune, iar o întâlnire pe această temă cu preşedintele Vladimir Putin va avea loc în curând.
   
Ministerul Economiei a redus estimarea referitoare la creşterea economiei ruse în acest an de la 3,6% la 2,4%, din cauza stagnării exporturilor şi a investiţiilor, a anunţat joi secretarul de stat Andrei Klepac.
   
Instituţia anticipează totodată că ieşirile de capital din 2013 vor ajunge la 30-35 miliarde de dolari, cu mult peste estimările anterioare, de până la 10 miliarde de dolari.
   
PIB-ul Rusiei a crescut anul trecut cu 3,4%, cel mai lent ritm după recesiunea din 2009, din cauza cererii scăzute petnru exporturile ruseşti în Europa.
   

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close