Antena 3 CNN Externe Ecuadorul dezminte că a primit cerere de azil din partea lui Bashar al-Assad

Ecuadorul dezminte că a primit cerere de azil din partea lui Bashar al-Assad

Ecuadorul dezminte că a primit cerere de azil din partea lui Bashar al-Assad
Sursa foto: Foto: gdailynews.wordpress.com
de M.Z.    |    07 Dec 2012   •   07:14

Ministrul ecuadorian al Afacerilor Externe, Ricardo Patino, a dezminţit joi că ţara sa a primit o cerere de azil din partea preşedintelui sirian Bashar al-Assad, în urma intensificării violenţelor din Siria.

"Dezmint complet. Niciun cetăţean sirian nu a cerut azil în Ecuador şi cu atât mai puţin preşedintele său actual", a declarat Patino într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, unde fusese întrebat în legătură cu acest subiect, informează AFP.

Declaraţia liderului diplomaţiei ecuadoriene vine după ce, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american a spus miercuri că propuneri de azil politic pentru Bashar al-Assad au fost făcute de state latino-americane.

Făcând aluzie la ofertele anterioare de azil pentru Assad, purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Mark Toner, a spus că "aceste state din regiune şi din alte zone au propus deja adăpostirea lui Assad şi a familiei sale dacă va hotărî să părăsească Siria".

Conform zvonurilor apărute în presă, emisari ai preşedintelui sirian au vizitat ziliele acestea Cuba, Venezuela şi Ecuador, state cu poziţii opuse Washingtonului, pentru discuţii despre un eventual azil politic pentru Assad.

Guvernul ecuadorian a acordat recent azil politic fondatorului site-ului WikiLeaks, Julian Assange, refugiat la ambasada sa din Londra din iunie, considerându-l victima unei persecuţii de către Statele Unite, din cauza divulgării de către site-ul său a telegramelor diplomatice americane.

Violenţele din Siria s-au soldat cu moartea a peste 42.000 de oameni, majoritatea civili, de la începutul revoltelor împotriva regimului Bashar al-Assad, în martie 2011, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.






×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad ecuador
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close