Antena 3 CNN Externe Ecuadorul vrea să negocieze cu Marea Britanie şi Suedia în cazul Assange

Ecuadorul vrea să negocieze cu Marea Britanie şi Suedia în cazul Assange

Ecuadorul vrea să negocieze cu Marea Britanie şi Suedia în cazul Assange
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    21 Aug 2012   •   10:37

Ecuadorul s-a declarat dispus să negocieze cu Marea Britanie şi Suedia, în privinţa unei soluţii referitoare la cofondatorul Wikileaks, Julian Assange, refugiat din 19 iunie în ambasada ecuadoriană la Londra.

"Suntem permanent deschişi dialogului cu guvernele Marii Britanii şi Suediei", a declarat, luni, preşedintele ecuadorian Rafael Correa, potrivit AFP.

În opinia lui Correa, "poziţia intransigentă" a Londrei şi Stockholmului este cea care a declanşat criza.

"Marea Britanie şi Suedia au avut o poziţie absolut intransigentă", a insistat Rafael Correa, explicând că cele două ţări nu au dat niciodată asigurări că Julian Assange nu va fi extrădat în SUA, unde riscă o pedeapsă grea cu închisoarea pentru divulgarea a sute de mii de telegrame americane confidenţiale.

În final, preşedintele ecuadorian a spus că speră la un "răspuns clar şi radical" din partea Organizaţiei Statelor Americane (OEA) în dosarul Assange.

OEA a convocat o reuniune a membrilor săi în această problemă, cu 23 de voturi pentru şi trei împotrivă, acestea din urmă aparţinând SUA, Canadei şi Trinidad-Tobago.

La sfârşitul săptămânii trecute, miniştrii de externe ai Alianţei Bolivariene pentru Americi (ALBA) şi ai Uniunii Naţiunilor Sud-Americane (UNASUR) şi-au reafirmat "solidaritatea" cu Ecuadorul, poziţie care a crescut presiunea asupra autorităţilor britanice.




×
Subiecte în articol: ecuador Marea Britanie wikileaks
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close