Antena 3 CNN Externe Edward Snowden crede că nu are nicio şansă la un proces echitabil în Statele Unite

Edward Snowden crede că nu are nicio şansă la un proces echitabil în Statele Unite

Edward Snowden crede că nu are nicio şansă la un proces echitabil în Statele Unite
de M.T.    |    24 Ian 2014   •   09:21

Edward Snowden consideră că nu va putea reveni în Statele Unite atâta timp cât legea în baza căreia poate fi inculpat nu va suferi modificări, fiind de părere că, în actualele condiţii, nu are nicio şansă de a fi judecat corect.

„Întoarcerea în Statele Unite ar fi, în opinia mea, cea mai bună soluţie, dar, din păcate, acest lucru este imposibil din cauza legilor actuale privind protejarea avertizorilor de integritate, care nu-i apără pe subcontractanţii din domeniul securităţii naţionale, ca mine", a răspuns Snowden unei întrebări adresate pe site-ul freesnowden.is.

Edward Snowden este inclupat pentru spionaj şi furt de documente aparţinând statului.

„Legea veche de o sută de ani care a permis inculparea mea nu te lasă să aperi în numele interesului public. Este foarte iritant, deoarece aceasta nu oferă nicio şansă de a avea parte de un proces echitabil şi nicio modalitate ca eu să revin pentru a mă apăra în faţa unui juriu", a scris tânărul refugiat în Rusia pe Twitter, potrivit Mediafax.

Probabil că atunci când Congresul va pune capăt programelor descrise drept ilegale de Comisia PCLOB, aleşii vor modifica şi legea privind protejarea avertizorilor de integritate şi vor pune în aplicare un mecanism pentru ca toţi americanii să poată beneficia de un proces echitabil, oricare ar fi angajatorii lor”, a mai precizat Snowden, referindu-se la raportul publicat joi de comisie independentă.

Secretarul american al Justiţiei, Eric Holder, a anunţat, joi, că el se opune graţierii lui Edward Snowden, însă este deschis pentru o „discuţie” dacă acesta din urmă este pregătit să-şi asume responsabilitatea în cazul dezvăluirilor despre programele secrete de supraveghere ale NSA.

×
Subiecte în articol: Edward Snowden proces SUA NSA
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close