Antena 3 CNN Externe Efect ŞOCANT al crizei elene. Cazurile îmbolnăvirilor cu SIDA au crescut cu 50% în ultimul an

Efect ŞOCANT al crizei elene. Cazurile îmbolnăvirilor cu SIDA au crescut cu 50% în ultimul an

Efect ŞOCANT al crizei elene. Cazurile îmbolnăvirilor cu SIDA au crescut cu 50% în ultimul an
Sursa foto: Foto: schoolforfun.wordpress.com
de O.P.    |    29 Noi 2011   •   06:20

Grecii se tem că problemele economice au dus la creşterea numărul bolnavilor de SIDA. Numai anul acesta s-au înregistrat cu 50% mai mulţi bolnavi decât anul trecut. Experţii greci susţin că răspunzătoare de acest record negativ sunt persoanele dependente de droguri.

Şocantul anunţ este rezultatul unui studiu făcut de Centrul elen pentru controlul şi prevenţia bolilor. Potrivit raportului rata narcomanilor infectaţi cu virusul HIV a crescut cu peste 1000 de procente în ultimul an.

Cu toate acestea, specialiştii eleni afirmă că deocamdată nu pot face o corelaţie între măsurile de austeriate şi creşterea numărului de persoane infectate cu HIV.

Se pare însă că din dorinţa de a economisi bani, narcomanii nu mai ţin cont de pericole. Pentru a-şi procura cât mai multe doze, tinerii preferă să împartă aceeaşi seringă.

Autorităţile au în plan lansarea unui campanii de împărţire a câtorva mii de siringi şi prezervative. În plus, mai multe echipe mobile dotate cu aparatură medicală se vor deplasa pe străzile din Atena pentru a acorda ajutor specializat grupurilor de narcomani şi oameni fără adăpost care nu pot sau nu vor să meargă la spital.




×
Subiecte în articol: SIDA HIV criza economica droguri boli
Parteneri
Elena Mateescu anunță schimbarea drastică a vremii
x close