Antena 3 CNN Externe Egipt: Liderul suprem al Fraţilor Musulmani a fost arestat

Egipt: Liderul suprem al Fraţilor Musulmani a fost arestat

Egipt: Liderul suprem al Fraţilor Musulmani a fost arestat
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    20 Aug 2013   •   08:32

Mohamed Badie, liderul suprem al Fraţilor Musulmani, a fost arestat în noaptea de luni spre marţi la Cairo, a anunţat un înalt responsabil din domeniul securităţii, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Badie a fost capturat împreună cu un alt înalt conducător al mişcării într-un apartament foarte aproape de piaţa Rabaa al-Adawiya, unde peste 280 de partizani ai lui Morsi au fost ucişi miercuri, în timpul primei operaţiuni a poliţiei şi armatei împotriva adunărilor de manifestanţi islamişti, a confirmat Ministerul de Interne pentru televiziunea de stat.

Televiziunile publice, dar şi cele private egiptene, care sprijină aproape în unanimitate acţiunile armatei, au difuzat în cursul nopţii imagini cu Badie, 70 de ani, escortat de poliţie şi aşezat într-un birou, cu un aer consternat şi îmbrăcat într-o jalabiya, lunga tunică albă tradiţională.

Justiţia egipteană a ordonat arestarea sa pentru „incitare la violenţă”. De asemenea, au fost arestate mai multe nume importante din cadrul Fraţilor Musulmani.

De şase zile, puterea pusă în fruntea ţării de armată a ordonat dispersarea sistematică - şi adesea în sânge - a tuturor manifestaţiilor pro-Morsi.

Confruntările cu forţele de ordine au făcut în total aproape 900 de victime de la asaltul asupra Pieţei Rabaa, miercuri, majoritatea civili partizani ai Fraţilor Musulmani.

De asemenea, peste o mie de manifestanţi pro-Morsi au fost arestaţi, printre care şi cei mai de seamă reprezentanţi ai Fraţilor Musulmani, care urmează să fie judecaţi începând cu 25 august.

×
Subiecte în articol: Egipt proteste egipt
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close