Antena 3 CNN Externe "El este DUMNEZEU pe Pământ!" Misterul sectei care a revoltat lumea

"El este DUMNEZEU pe Pământ!" Misterul sectei care a revoltat lumea

"El este DUMNEZEU pe Pământ!" Misterul sectei care a revoltat lumea
de O.P.    |    25 Noi 2011   •   08:51

Au trecut 20 de ani de când un fost poliţist de la rutieră, Serghei Torop, s-a decis să renunţe la viaţa cotidiană, şi să se retragă în taiga. Împreună cu familia sa şi câţiva apropiaţi, acesta a pus bazele uneia din cele mai controversate religii din lume: Biserica Ultimului Testament.

În două decenii mii de suflete au fost câştigate şi au aderat la această religie, lăsând în urmă tot ce aveau pământesc: locuinţe, maşini, avere. Cu toţii s-au mutat în satele din regiunea Kuragino, unde îl venerează pe Vissarion, care se crede întruchiparea lui Dumnezeu pe pământ.

Aceşti oameni trăiesc în fiecare zi ca şi cum ar fi ultima pe care o petrec pe pământ, pregătindu-se temeinic pentru Ziua Judecăţii.

Toţi locuitorii din satele ruseşti din această regiune au venit aici, vrăjiţi de profeţiile lui Vissarion, şi au pus bazele unei comunităţi construită pe "dragoste spiriturală".

Potrivit teologilor, doctrina predicată de Vissarion este o amestecătură religioasă între creştinism, budism şi ezoterism. Regulile stricte pe care trebuie să le respecte toată lumea sunt următoarele: obedienţă oarbă în liderul spiritual, vegetarianismul (nu mănâncă niciun fel de carne, nici măcar peşte), pregătire constantă pentru muncă fizică şi reproducere, şi refuzul oricărui tratament medical.

Mai mult, ceea ce este revoltător este faptul că oamenii şi-au donat toate bunurile lui Vissarion, care le-a promis un sfârşit plin de pace în Ziua Judecăţii.

Vissarion nu locuieşte printre adepţii săi, ci stă în Oraşul Soarelui, un loc pregătit special pentru el de enoriaşii lui.

 Daţi CLICK pe GALERIA FOTO pentru a intra în lumea misterioasă a adepţilor Bisericii Ultimului Testament.

 

×
Subiecte în articol: religie crestinism
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close