Antena 3 CNN Externe El Pais a comparat-o pe Angela Merkel, cancelarul german, cu Adolf Hitler

El Pais a comparat-o pe Angela Merkel, cancelarul german, cu Adolf Hitler

El Pais a comparat-o pe Angela Merkel, cancelarul german, cu Adolf Hitler
de S.T.    |    26 Mar 2013   •   08:31

Ziarul spaniol El Pais a comparat-o pe Angela Merkel, cancelarul german, cu Adolf Hitler, într-un articol publicat de către economistul Juan Torres Lopez.

În urma împotrivirii cititorilor de pe Internet, publicaţia şi-a retras articolul şi ş i-a cerut scuze pentru conţinutul "nepotrivit" al acestuia.

În articolul publicat de ediţia electronică a ziarului din regiunea spaniolă Andalusia, economistul Juan Torres Lopez, de la Universitatea din Sevilla, scria ca "Angela Merkel, precum Hitler, a declarat război restului continentului, de data aceasta pentru a garanta Germaniei spaţiul său economic vital", potrivit Sydney Morning Herald.

"Merkel ne pedepseşte pentru a-şi proteja marile companii şi banci şi pentru a ascunde electoratului său sărăcia la care a ajuns ţara pe care o conduce", a scris Lopez.

După reacţii dure ale cititorilor de pe Internet, ziarul a hotărât să-şi retraga articolul şi să-şi ceară scuze.

Cum era de aşteptat, reacţiile au apărut rapid în presa germană.

"Cumplit. El Pais a publicat un editorial în care Merkel este comparată cu Hitler", a scris pe Twitter Robin Alexander, un jurnalist al ziarului german Die Welt.

"Este o nebunie ca politicile lui Merkel să fie puse la acelaşi nivel cu ale lui Hitler. Desigur poziţia lui Merkel poate fi criticată, dar comparaţia cu Hitler este incendiară şi iresponsabilă", a scris Mathieu von Rohr, şeful biroului de la Paris al Der Spiegel.

×
Subiecte în articol: Adolf Hitler
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close