Antena 3 CNN Externe Prima decizie luată de Elon Musk după preluarea Twitter

Prima decizie luată de Elon Musk după preluarea Twitter

Elon Musk şi-a consolidând controlul asupra companiei Twitter după ce a pus în aplicare o decizie privind consiliul de administraţie.

Prima decizie luată de Elon Musk după preluarea Twitter
Sursa foto: newstimes.com
de Claudia Popovici    |    31 Oct 2022   •   22:14

Mai exact, Elon Musk a dizolvat consiliul de administrație al Twitter.

Această decizie a fost făcută publică în documentele Comisiei pentru valori mobiliare și burse din SUA, scrie BBC.

La 27 octombrie, în urma "finalizării" tranzacției de preluare a companiei, Musk a devenit singurul director al Twitter.

Printre cei nouă directori destituiți se numără fostul președinte al consiliului de administrație Bret Taylor și fostul director general Parag Agrawal.

O altă persoană, președinta Camerei de Comerț Britanice, baroneasa Lane-Fox, a refuzat să comenteze când a fost abordată de BBC News.

Se vehiculează pe scară largă că Musk și echipa sa se gândesc, de asemenea, la reduceri majore de personal.

Prima dintre acestea ar putea afecta unul din patru membri ai personalului, relatează Washington Post.

Presa americană a relatat, de asemenea, că Musk a adus apropiați pentru a lucra la Twitter, inclusiv investitorul în tehnologie Jason Calacanis, care și-a schimbat biografia de pe Twitter în "chief meme officer" la platformă și a postat o fotografie cu o cană de cafea care afișează un logo Twitter.

Pe fondul unei examinări pe scară largă a preluării de către Musk, senatorul democrat Chris Murphy a declarat că a cerut guvernului american să analizeze implicațiile în materie de securitate națională, având în vedere participația mare la Twitter deținută de companii legate de Arabia Saudită.

"Ar trebui să fim îngrijorați de faptul că saudiții, care au un interes clar în reprimarea discursului politic și în influențarea politicii americane, sunt acum al doilea cel mai mare proprietar al unei platforme importante de social media", a scris Murphy pe Twitter, potrivit Mediafax. 

"Există o problemă clară de securitate națională în joc și CFIUS [Comitetul pentru investiții străine în Statele Unite] ar trebui să facă o analiză".

×
Subiecte în articol: Elon Musk Twitter
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close