Antena 3 CNN Externe Epava submarinului dispărut a fost găsită: Toți cei 53 de membri ai echipajului au fost declarați morți

Epava submarinului dispărut a fost găsită: Toți cei 53 de membri ai echipajului au fost declarați morți

Epava submarinului din Indonezia, dispărut de miercuri, a fost găsită pe fundul mării și toți cei 53 de membri ai echipajului sunt morți, a declarat duminică comandantul militar al Indoneziei, mareșalul Hadi Tjahjanto.

Epava submarinului dispărut a fost găsită: Toți cei 53 de membri ai echipajului au fost declarați morți
Sursa foto: CNN
de Mia Lungu    |    25 Apr 2021   •   16:11

Vestea a venit la o zi după ce resturile despre care se crede că provin de la submarinul KRI Nanggala-402 au fost găsite plutind la aproximativ două mile de ultima locație cunoscută a submarinului în strâmtoarea Bali, determinând oficialii militari să schimbe statutul navei de la dispărut la scufundat, potrivit CNN.

O nava de război din Indonezia a scanat zona cu sonar, care folosește unde sonore pentru a localiza obiecte și un magnetometru, a declarat Tjahjanto într-o conferință de presă. Nava MV Swift Rescue din Singapore a trimis apoi un vehicul cu telecomandă (ROV) pentru a obține imagini vizuale subacvatice mai clare, a declarat acesta.

"Am găsit și confirmat o imagine a pieselor submarinului Nanggala, cum ar fi direcția orizontală, ancora, corpul exterior, direcția verticală și alte piese ale submarinului, cum ar fi costumele de siguranță pentru echipaj", a spus acesta.

„Pe baza acestei dovezi autentice, declar că submarinul Nanggala s-a scufundat și că întreg echipajul a murit.”

Submarinul a fost găsit la o adâncime de 850 de metri și s-a rupt în trei părți, potrivit șefului de stat major al Indoneziei

Comandantul militar al Indoneziei, mareșalul Hadi Tjahjanto, și-a exprimat cele mai profunde condoleanțe familiilor echipajului, cunoscute sub numele de Unitatea Rechinului de Aur, și precizat că tuturor celor de la bord li se vor acorda onoruri și o creștere a gradului.

Guvernul indonezian va colabora cu Biroul internațional de legătură cu salvarea și salvarea submarinelor, a spus el, „pentru că, pentru a evacua submarinul Nanggala, avem nevoie de cooperare internațională”.

Submarin cu 53 de oameni la bord, dispărut pe lângă coasta insulei Bali

Un submarin al armatei indoneziene cu 53 de oameni la bord, a dispăru, miercuri, în timpul unui exercițiu în apele din nordul insulei Bali.

Submarinul lua parte la un exercițiu cu trageri de torpile, dar nu a mai trimis rezultatele așa cum trebuia, au anunțat oficialii de la Jakartas. 

Submarinul este unul dintre cele cinci operate de Marina idoneziană.

Indonezia a cerut imediat ajutor de la Australia și Singapore pentru a-l găsi.

Nava de 1.400 de tone, în vârsta de 43 de ani a fost fabricată în Germania, și a fost renovată în 2012, în Coreea de Sud.

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close