Antena 3 CNN Externe Epidemia de pestă pulmonară din China, provocată de un câine

Epidemia de pestă pulmonară din China, provocată de un câine

Epidemia de pestă pulmonară din China, provocată de un câine
Sursa foto: China
06 Aug 2009   •   11:09

Un câine este bănuit că ar sta la baza epidemiei de pestă pulmonară care a ucis trei chinezi. Potrivit unui raport al autorităţilor medicale chineze citat de AFP, epidemia ar fi pornit de la căţelui unui chinez de 32 de ani, primul care a decedat din cauza bolii.

Câine s-ar fi infectat, după ce a mâncat o marmotă contaminată, a explicat Wang Hu, directorul Biroului de control al epidemiilor din provincia Qinghai. ?Prima victimă a îngropat câinele care a murit din cauza pestei pulmonare, fără să-şi ia vreo măsură de protecţie. După ce a fost contaminat, omul a intrat în contact cu mai multe persoane, printre care familia lui şi vecinii?, a spus oficialul chinez.

Pesta pulmonară este o formă agresivă a ciumei pulmonare şi se transmite cu uşurinţă de la om la om, informează specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Chinezii au impus deja carantina într-o localitate cu 10.000 de locuitori. Cea mai recentă victimă a pestei pulmonare este un bărbat de 64 de ani din provincia Qinghai. Alţi nouă oameni au fost contaminaţi.

Vivian Tan, purtatorul de cuvant al OMS la Beijing susţine că, deşi pesta pulmonară este o boală extrem de gravă, ea poate fi ţinută sub control. "Suntem îngrijoraţi, deoarece vorbim despre una dintre cele mai periculoase forme de pestă pulmonară. Trebuie, totuşi, să luăm în calcul faptul că autoritatile chineze au luat masurile necesare pentru a impiedica extinderea maladiei".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close