Antena 3 CNN Externe Epidemie de febră galbenă. Cel puțin 250 de persoane au murit

Epidemie de febră galbenă. Cel puțin 250 de persoane au murit

Epidemie de febră galbenă. Cel puțin 250 de persoane au murit
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    16 Mar 2016   •   08:40

Cel puțin 250 de persoane au murit în urma epidemiei de febră galbenă care afectează Angola de la sfârșitul lunii decembrie și continuă să se extindă, potrivit datelor furnizate de mai multe autorități din domeniul sanitar.

„De sâmbătă până luni, Ministerul Sănătății a raportat 76 de cazuri suspecte și zece decese”, a declarat marți pentru AFP purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Adelaide de Carvalho, fără a oferi date despre bilanțul total al epidemiei.

La 8 martie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a înregistrat 250 de decese de la sfârșitul lunii decembrie, în timp ce vocile critice au denunțat starea deplorabilă a sistemului sanitar și lipsa de fonduri în lupta împotriva bolii.

Cifrele oficiale ar putea fi mult subestimate, a indicat directorul spitalului de pediatrie din Luanda, Mateus Campos, precizând că în unitatea sa „au murit 27 de copii doar în ziua de luni”.

„În fiecare zi, aproximativ 900 de pacienți se prezintă la spital, iar resursele umane disponibile nu pot face față cererii mari”, a continuat Campos.

Febra galbenă este o boală hemoragică virală care afectează regiunile tropicale din Africa și din America amazoniană. Ea poate fi combătută prin vaccinare sau, în lipsa acesteia, prin protejarea împotriva înțepăturilor de țânțar, în condițiile în care nu există niciun tratament specific.

Ultimul focar de febră galbenă din Angola datează din 1986.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close