Antena 3 CNN Externe Epidemie în sudul Franţei. Zeci de participanţi la o cursă în noroi s-au îmbolnăvit

Epidemie în sudul Franţei. Zeci de participanţi la o cursă în noroi s-au îmbolnăvit

Epidemie în sudul Franţei. Zeci de participanţi la o cursă în noroi s-au îmbolnăvit
24 Iun 2015   •   11:16

Zeci de participanţi la o cursă în noroi organizată sâmbătă în apropiere de Nisa, în sudul Franţei, s-au îmbolnăvit, probabil în urma contaminării cu o bacterie, relatează Europe 1.
   
"Primele simptome le-am avut în noaptea de sâmbătă spre duminică", povesteşte Hugo, în vârstă de 19 ani, participant pentru prima dată la "Mud Day". Ca mulţi alţi concurenţi, el a acuzat dureri de burtă.

Analizele bacteriologice nu au fost încă finalizate, dar este posibil ca noroiul să fie la originea epidemiei.
   
"Am fost cinci prieteni care am participat la cursă şi patru dintre noi s-au îmbolnăvit. La început, am crezut că este o intoxicaţie alimentară", a continuat tânărul. "Dar pagina de Facebook a evenimentului m-a alertat că foarte mulţi participanţi suferă de dureri de burtă", a adăugat Hugo, care a fost transportat de urgenţă la spital, luni, deoarece "nu putea să bea şi să mănânce nimic".
   
"Am avut peste 50 de pacienţi la urgenţe. Simptomele au început să se manifeste după 36 de ore de la încheierea cursei", a declarat medicul Pierre Alemanno.

Pacienţii au fost spitalizaţi timp de câteva ore, după care au fost externaţi.
   
În opinia lui Alemanno, "simptomele sunt provocate cel mai probabil de o bacterie, poate o intoxicaţie cu salmonella sau Escherichia coli". Participanţii nu au mâncat împreună, prin urmare "singurul numitor comun este noroiul".
 

×
Subiecte în articol: nisa
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close